Единственото, което мога да кажа, е, че ми е изпратено

...
 Единственото, което мога да кажа, е, че ми е изпратено
Коментари Харесай

Гешев: Има производство, което поражда неясноти

 

Единственото, което мога да кажа, е, че ми е изпратено досъдебно произвеждане от наблюдаващи прокурори. Те са видели в това досъдебно произвеждане данни, които пораждат неясноти в наредбата на член 103 от Конституцията. И са ми изпратили това досъдебно произвеждане с оглед моите пълномощия да сезирам Конституционния съд за наложително пояснение на Конституцията ”, съобщи основният прокурор Иван Гешев. 

" След като съм се срещнал, съм установил, че има учредения и документално съм ги изложил пред Конституционен съд ", съобщи още основният прокурор.

Обвинител номер едно не разяснява дали досъдебното произвеждане е обвързвано с дейностите на Румен Радев като някогашен началник на Военновъздушни сили.

Вчера Иван Гешев изиска от Конституционния съд да обясни до каква степен се простира имунитетът на президента, що е то " държавна измяна " и „ нарушаване на Конституцията ”. В запитването си той желае и обяснение дали вероятно дело против президента би трябвало да бъде спряно или прекъснато, до момента в който той заема поста.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР